fredag 23 mars 2018

Studiebesök i Arvika

I dag har vi som arbetar med bokbussen i Motala varit på studiebesök i Arvika för att tittat på deras bokbuss som faktiskt firar ett år just i dag.



Sådana här dockningsbara bokhyllor vill vi gärna ha i Motalas nya biblioteksbuss. De är försedda med hjul och går att fylla med böcker inne på biblioteket. När de är fulla är det bara att rulla in dem på bussen och sätta fast dem på sin plats. Så smart! Rad med dockningsbara vagnar




Med flera dockningsbara vagnar skulle vi kunna ha vagnar med olika teman eller med böcker riktade till olika grupper. Det skulle göra bussen mycket mer flexibel och enklare att anpassa till olika turer. Till exempel skulle vi kunna ha vagnar med lättlästa böcker för vuxna och böcker på andra språk när vi åker till SFI.



En fast datorplats till de som besöker bussen vore också toppen. Den som vill skulle kunna låna sina egna böcker eller beställa böcker till nästa besök. Datorn skulle också kunna användas av personer som inte har dator hemma eller av den som med hjälp av bibliotekspersonalens personal vill lära sig mer.


Det här tidningsstället tycker vi är fint. Det är så mycket mer överskådligt än det system vi i dag har i Motalas bokbuss. Personalen i Arvika är dock inte helt nöjd med stället eftersom det tar så mycket plats. Hur ska vi göra i Motalas nya biblioteksbuss? Det är något vi får fundera på.















Instrumentpanelen är betydligt modernare än i Motalas nuvarande buss. Vi som kör bussen började plötsligt att längta väldigt mycket.




Vilken fin turlista de har i Arvika! Den har till och med samma utseende som själva bussen. Det är en idé som vi verkligen tar till och antagligen stjäl rakt av. Bra idéer är till för att delas.




























Inlägg av: Linda H Axelsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar